måndag 23 augusti 2010

Måndag

Här ligger Rosa och Ronja och smaskar på plommon! Våra grannar har massor så vi har fått av dom! Våra har inte mognat än.

I dag har vi haft en till plock, städar och slänga dag! oj så mycket skit vi sparat på. Det är så skönt att få lite ordning.
Rasmus kom hem med två kompisar och hade fått ett ryck att göra lekstugan till en mysplats! Mattor, skåp kuddar och annat har dom släpat ut! Musik har dom också så dom kan poppa loss! Härligt att vara barn! Då sitter det inte fast med att kånka och släpa!
Vi håller på att göra lite höst på gården och plockar undan lite nu som får bra plats i uthuset mot för innan vi plocka och kastat! Många svängar till soptippen har det blivit!
Jag har köpt tyg och ska sy gardiner till garaget så det blir fint även där. Vitt ska taket och väggarna målas!

onsdag 18 augusti 2010

Vardag!

Nu har vardagen kört i gång på riktigt! Nu är man inne i ekorrhjulet med allt vad det innebär! Träning och möten och annat skoj! Barnen har börjat i skolan och det tycker dom nog är skoj fast det inte ska låta så. Inga problem med att kliva upp på morgon och hoja i väg! En i trean och en i femman! Oj vad tiden går fort!

Fotbollen är i full gång och ett tjejlag har startats upp! Jätte skoj! Ronja är så taggad! Hoppas de hinner med en match nu i höst! På lördag är det fotbollensdag nere på Mariehov och nästan alla lag har match. Hoppas på fint väder och mycket folk!

Här hemma håller pooldäcket på att ta form. Vi gjuter och sen ska trallen spikas på och ett staket! Det kommer att bli kanon bra! Bilder kommer!
Vårat stora uthus håller på att rensas så vi kommer att vara gäster på soptippen framöver. Vi ska ju ha en Loppis i oktober med FIK så då blir det till att sälja en massa saker, hoppas jag på! Undrar varför man ska spara på så mycket saker??


Här kommer ett efterätts tips!
Koka upp 4 dl cream fresh och lägg i vit choklad 200g efter, så att det smälter. Häll sen i portionsformar! Lägg bär uppe på. Ställ kallt och sen har ni en super god efterätt!

lördag 7 augusti 2010

Poolbygget går sakta men säkert framåt!


Att duka och pynta med blommor och blad.....


Den här kransen band Ronja en kväll till Rosa, hon gillar att pyssla som mig!


Tagetesblommor och Lönnblad piffar upp en hel del.

Vitt på allt, nästan!


Ny hissgardin klippte jag till av en gammal gardin. Inte sytt ett enda dugg! Blev bra ändå!

Stolen som jag klädde om gör sig fin mot vita väggen ,stjärnan i vitt och ett ny målat fönster med hönsnät på!

torsdag 5 augusti 2010

Stockholm

Vi har varit till Stockholm en helg och det är ju så kul, men ganska trevligt att åka hem därifrån med. Några dagar i storstan så är man nöjd för ett tag.


Ronja kom på ett sätt om man glömt tallrikar. Smart!


Utsikt från Skansen. Dit va vi en kväll och gick nästan själva. Så lugnt och skönt!



Ett besök på Grönan är ju ett måste. Men att stanna där i 11 timmar kan man ju tycka va lite för länge! Tiden går fort om man har skoj!

Ronja klappade ormen snoddas, MODIGT!

tisdag 3 augusti 2010

SOMMAR

Lördagen den 10 Juli hade vi dop för lilla Rosa. Vi bjöd släkten och hade dopet i kyrkan och mat och fika hemma hos oss efter.



Tack för alla fina presenter!