lördag 19 juni 2010

Jag kom till Ove Janssons i går igen och gjorde lite fynd!
Det röda stjärntyget ska bli små smala kappor i hallen.
Jag är ju ingen hejare på att sy men raka sömmar ska jag väl klara av!


Det här tyget ska få bli gardiner till altanen.


Hittade en brödburk i samma serie som jag har flera burkar i.


En välkomstkylt som ska sitta på altanen.


Toalettsaker som va super billiga Tvålpumpen kostade 20 kr och det andra 10 kr st av märket DIXIE.
Nu ser man skillnaden! Jag är så nöjd!

torsdag 17 juni 2010

Nu har jag tagit hem fönstren från mamma men jag har inte bestämt vilken färg jag ska måla dom i. Rött eller vitt. Jag ska försöka snickra i hop ett mini växthus i våran gamla sandlåda. Vet inte nu hur jag ska göra men....
Rosa får en ny lite mindre sandlåda till nästa sommar när hon vill gräva.
Nu är väggen klar på altanen. Vitt och snyggt blev de. Jag har målat två fönster vita som jag ska sätta hönsnät på och sätta dom så att blommorna kan klättra på dom. Bilder kommer!
Jag och barnen var till ove Janssons i dag och dom har ju massor med fint. Men det blev inget handlat eftersom jag lagt ur kortet hemma!
Får bli en tur dit igen snart, kanske redan i morgon!

måndag 14 juni 2010

Min fina stol som jag målat och bytt tyg på. Det är lite skillnad. Du kan gå tillbaka i bloggen och se hur den såg ut förr!


I dag är det Måndag och det har gått några dagar på Sommarlovet. Men mina morgonpigga barn har inte fattat att man ska sova ut när man är ledig! Rosa är den som sover längst.
Ronja går på ridläger nu i några dagar så hon är bara så lycklig för de! Älskar ju hästar och det undrar jag vad hon fått i från.
I går kväll började vi att måla på altanen. Den röda väggen ska få bli vit precis som allt annat, nästan. Kenneth blir bara lite galen när jag vill måla om saker.Jag har kommit med den galna idén att måla allt avlutat vitt! Han va helt emot de förr men nu får jag nog snart som jag vill!
I dag hittade jag flera gamla fönster hos mamma som jag ska göra något av. Vi får se vad det blir!
Jag skulle vilja göra ett växthus, men få se.
Jag har nästan målat klart stolen som jag klädde om för länge sen. "Bättre sent än aldrig" använder jag ofta just nu. Det är inte likt mig för jag brukar ju vara lite ivrig! Men man har ju inte lika mycket tid nu som förr!
Bara familjetid!
Bilder på stolen kommer, den kommer bli kanon snygg!!

torsdag 10 juni 2010

SOMMARLOV!! Härligt då behöver vi inte ställa klockan. Men mina morgonpigga barn är uppe med tuppen fast dom inte behöver. Inte Rosa för hon kan sova länge hon!
Nu har vi börjat våran poolbygge här hemma. Vi ska bygga en altan och bygga in en vanlig pool. Men först nu ska de grävas en del....

måndag 7 juni 2010

Våra tre gobitar på Borlängebadet! Det är ett kanon bra bad. Man kan simma, bubbla, klättra på klättervägg, åka i forsen, åka ringar i rutchbanor. Så kul!

Dom är ju lite lika va?
Den här helgen har vi som tradition att åka till Siljan. Vi bor i stuga på Björkberget. Ett mysigt ställe! Grabbarna cyklar Siljanruntloppet som är 16 mil. Det tar ungefär 5 och en halv timme för dom att hoja!Snabbare för en del. I Lördags fyllde Lotta 40 år så det blev till att fira henne med!

Hon bjöd på kanon god tårta!


Det här är priset dom får för att klara 16 mil och lite bullar, korv och annat efter vägen. Endel cyklar ju så klart utan att stanna, men det gör inte Kenneth. Jag förstår honom att man vill vila rumpan lite efter vägen!
Här står vi och skriker och hejar på att cyklister som nu har 6 km kvar och har avverkat 15,4 mil. Dom tycker nog att det är lite skoj att få heja rop den sista biten.

Kenneths cykel genom vårat glastak.Vi hade koll på om den skulle ramla av!
Plockade en riktig midsommarbukett, hoppas nu att det finns blommor kvar att klä midsommarstången med så att inte allt är visset då!

Tänk att Maskrosor kan vara lite fina va? Om man inte behöver ha massor i gräsmattan! Men dom lyser ju fint som små solar!


torsdag 3 juni 2010




I Fredags var jag och firade två arbetskompisar, en som har fyllt femtio och en som fyller 40 år snart. Vi träffades på jobbet först och dom fick några små uppdrag. Sen blev det middag på Robin Hood. Det är så synd att dom inte öppnat för allmänheten utan tar bara emot på beställning. Så gott och sådan härlig miljö att vistas i.
Nu var det länge sen jag skrev. Dagarna bara rullar på. Allt växer ute och det är så grönt och fint! Värmen har ju också kommit men få se hur länge den stannar.

Den här fina teckningen och blombuketten fick jag av Ronja på morsdag! Det värmer så att få så fint!

Fikade gjorde vi också. Ronja sa mamma det känns inte som morsdag för jag har knappt träffat dig i dag!

Dom här fina liljekonvaljerna hittade jag efter Sandviksvägen. Det blev en lång promenad innan jag hittade på dom, för först trodde jag att allt var bortplockat eftersom det varit morsdag.