torsdag 29 april 2010

Hittade lite nya recept på kladdkaka hos mamma. Det är nästan de ända jag kan baka.


Kladdkakemuffins med grädde och polly på.



Det lät ju jätte gott! Det ska jag nog göra till helgen!

Måste bara plocka tre blåsippor från våran gård! I går såg jag att vi har vitsippor som är på väg att titta fram också. Vi bor i ett "kallhål" så vi har fortfarande snö kvar på tomten! Men snart så är den borta. Allt blommar så mycket senare hos oss!!

tisdag 27 april 2010

Nu kommer bilderna på de jag gjort med kvistar!Riktigt skoj att leta grenar att fläta med. Fick tipset av en tjej som bor på bruket. Hon gjorde så klart finare men får man träna lite så blir det nog bättre!


Här ska luktärtorna få växa upp. Först får dom vara inne ett tag tills värmen kommer!

måndag 26 april 2010


I dag har vi haft en riktig ute dag. Vi har skottat snö, ja det är sant vi har mycket snö kvar! Krattat, slängt skräp, kapat träd och eldat.
Det kommer att bli så fint när det är klart. Men varför ska man samla på sig så mycket rassel och spara på allt. Men nu blir det upp eldat eller slängt på tippen.
Jag har börjat göra en spalje eller vad man ska kalla de. Bilder kommer på de!
Vi har rivit ur våran jordkällare där barnen ska bygga stall till sina hästar(cyklar).
Dom leker häst och gör tävlingar, borstar och sköter dom som riktiga hästar!

söndag 25 april 2010

I dag gick jag och Ronja in i hästhagen och plockade tussilago. Jag tyckte det va tur att ingen häst va där men Ronja har nog gillat det bättre om hästarna varit där!



Här är hjärtat jag gjorde av björkris! Jag har två nu som jag har på ytterdörren.

lördag 24 april 2010

Tänk vad mycket man kan hinna på en dag när man inte har några "måsten" man ska i väg på.
Greja ute på gården, kratta, skotta lite snö så att den ska smälta snabbare, plantera om smultronplantor, tvätta, hänga tvätt, laga lunch, middag, en tur till Nybo på marknad och en kvällsprommis! Efter de måste jag ju prova att göra hjärtan av björkris som jag såg på marknaden. Så fina och enkla att göra....bilder kommer!
Den här fina klänningen köpte jag på marknaden till Rosa. Så fin och annorlunda. En jobbarkompis dotter har sytt den. Teresagato design.






I dag började vi dagen med hamsterjakt. Vi har en Guldhamster som är grym på att gnaga. Det ser ni ju här hur han gnagit sig ut ur plast buren. Vi har lagat med en träbit och silvertejp tidigare men i natt rymde han ur buren. Vi skulle städa åt honom och märkte att han va borta. Ronja tittade under diskmaskinen och där under satt han.Vi har ju katten Simbi som också har kunnat fångat lillen men vi hittade honom först. Det va ju inte de lättaste att få ut honom därifrån men vi lockade fram honom men en smarrig jordgubbe, så nu sitter han i buren i allafall men få se hur länge!


torsdag 22 april 2010

Vaknade i morse och vad ser man när man tittar ut? Jo fullt med snööööö!!! Det hade kommit en dm ca. Hur trist som helst. Nu är det inte bara vi som har snö kvar på gården utan ALLA!!
Lagomt när påskliljorna och krokusarna börjar titta fram. Jag har till och med sett vitsippor redan!
Men det smälter ju bort för det går ju mot rätt tid nu, hoppas på lite värme nu framöver!



Våran gård har till och med snöhögar kvar under den nya snön som kom!

Hoppas det smälter snabbt så barnen kan hoja till skolan igen!

tisdag 20 april 2010

Det här är en "Höna Böna" som jag köpt till Rosa som hon ska kunna gosa och suga på. Visst är den häftig? Den har jag betällt av en tjej som bor i Bovik. Hon syr barnkläder och en massa annat! Hon ska stå på marknaden i Nybo i helgen,23Maj.

Den här helgen som varit har vi tillbringat i Hoforshallen på handbollscup "ORKEN". Det är hur kul som helst! Vårat lag "Utvandrarna" kom trea. Vi har vunnit två år på raken och nu va det dags att låta någon annan vinna! Eller hur?
Det va 16 lag med i år!
Så nu har man träningsvärk som bara den. Men det är det värt och det går ju över!

fredag 16 april 2010


Här är halsbandet som jag beställt av " Karinsänglar"
Det står barnens namn på de!


Nu börjar stolen snart bli klar. Tyget är på och den ska skruvas i hop och målas vit.
Tyget hittade jag ju på "Oves" där dom har massor med fina tyger.
Dom har ju en massa annat också som man kan handla. Riktigt rolig affär att gå i. Det mesta är billigt, men det brukar bli några hundra man handlar för ändå när man är där!

Nu har även snön börjat smälta hos oss så att blommorna tittar fram, men vi har massor med snö kvar på gården. Jag hjälper till med att skotta ut så det ska smälta snabbare. Jag vill ha bort den så vi kan kratta och göra en brasa och elda upp allt skräp och grenar!

onsdag 14 april 2010




I går tittade mitt fina julpynt fram under snön. Det va fint ett par dagar i julas innan all snö kom! Men nu är det borta och penseérna är planterade!

söndag 11 april 2010


Vilken härlig dag det varit. Vi har varit ute hela dagen! Jag har skottat snö och hjälpt våren på traven både hos oss och hos mamma.
Det va ju marknad i dag i Forsbacka med flera knallar. Jag beställde ett halsband med tre hjärtan på som barnens namn ska stå på. Jätte fint!
Visar en bild på de sen när jag fått de. Har också hunnit med en litet ryck på våran glasaltan. Men det är mycket att fixa med innan den blir klar. Mycket skräp samlar vi på oss under vintern. Våran ved får också ligga där under vintern så det är lätt att hämta den och då blir det ju så skräpigt.
Jag va in till Köpis i går och då köpte jag lite penséer som ska planteras ute i en kruka. Fröna som jag sått inne har börjat växa, så solrosorna har jag fått binda upp.
Nu får det gärna vara flera soldagar så allt gräs tittar fram!

fredag 9 april 2010

I går regnade de hela dagen, så trist! Vill ha sooool nu! Men fick mycket gjort inne när lillskrutta sov 4 timmar! Jag började att klä om stolen och den kommer att bli så fin. Bilder kommer på den! Jag har övertalat Kenneth att vi ska måla om mera möbler till sommaren och det gick han med på, äntligen!! Har tjatat i evigheter..... Är så less på alla avlutade möbler som vi har. Nu ska dom få lite färg och vita blir dom så klart!
Jag ska köpa nya överdrag till våra "tommelilla" soffor. Vitt eller svart de är frågan? Snyggt med vitt men mest praktiskt med svart! Vi får se!

Trevlig helg på er alla!!

torsdag 8 april 2010

I dag har vi varit till Oves och jag hittade ett perfekt tyg till fotöljen som jag ska klä om. Den ska ju målas vit och tyget är vitt och luddigt. Hoppas att jag ska hinna börja redan i morgon....
Nu ska all viktig post läggas på ett ställe av alla så vi slipper leta.


Här kommer bilder på de sakerna jag köpte på Önskabutiken i går.

onsdag 7 april 2010


I dag var jag till jobbet och hämtade mitt presentkort på Önskabutiken i Sandviken. Vi betalar 100 kr i månaden och en av oss "vinner" varje månad ett presentkort som man kan handla för.
Dom har så mycket fint så det fick bli en sväng dit redan i dag. Jag köpte en kaffeburk, kexburk och en låda till att lägga post i, allt i svart. Hade velat ha det i vitt ,men det fanns inte.
Lägger in lite bilder på de i morgon!

tisdag 6 april 2010

I dag har det varit sol och oj vad livet blir roligare på en gång.....
Äntligen kan man vara ute! Man har ju blivit så less på den här snön!
Men vi har massor med snö kvar på gården och det kommer dröja evigheter till den smält bort. Jag har i allafall plockat lite på glasaltanen i dag så att man kan sitta där och fika och äta nu under våren.
Vi åt lunch ute i dag, riktigt skönt va de!
Nu får det gärna vara sådana här dagar framöver........

måndag 5 april 2010



Annandagpåsk
Sista dagen på påsken avslutades med ett riktigt "Aprilväder". Nu väntas några dagars påsklov för barnen och det är välbehövligt. Hoppas att vädret blir bättre och att solen kan skina så vi kan hitta på något skoj ute.


I går var vi på "Påskägget" V65 på Gävletravet. Grannen startade med 2 hästar,"Kickan" och "Pärlan".
Det är en upplevelse att se det på riktigt och inte bara se loppen på tv. Tjejerna brukar vara i stallet och hjälpa till så dom tyckte det va extra skoj att titta.


Rosa fick också hänga på men hon tyckte de va bäst att sova i bilstolen!


Nu håller vi tummarna att någon av hästarna ska vinna!

söndag 4 april 2010

Här va våran påskkärring! Vi fick även besök av två små som vi gav godis och några kronor!
Dom va ju så söta. Efter motorvägen såg vi en som kört krock in i en lada på väg mot blåkulla....Har ni sett den?
I dag såg vi vårens första tussilago.
Kommer på bild i morgon!



Till påsken hör ju gula tulpaner.....



Deh här kakan har mamma gjort, den va jätte god! Den hade hon med till oss i går som vi åt efter tacomiddagen.

Den här smarriga kakan fick vi hos svärmor och svärfar efter den goda påskmaten.



I dag har jag varit till köpis en sväng och provat lite kläder och efter de nu så har jag bestämt att det är slut ätit med smarriga kakor och annat onyttigt! Hur kan det vara så hemskt att stå i en provhytt?
Nu börjar ett nytt, nyttigare liv!! Skriver det här så vet alla och jag måste följa de!
Lite pyssel har vi hunnit med i påsk men det blev inget påskpyssel utan kort, "scrapbooking".

lördag 3 april 2010

PÅSKEN
På Skärtordagen blev det ett besök på badhuset. Vi brukar åka varje fredag, men nu blev det en dag tidigare. Det är mysigt att avsluta veckan med ett bad och sen hem och ha lite fredagsmys!

Lill skruttan gillar också att bada!